PVG & verantwoord ondernemen

Wij, bij PVG, proberen iedere dag nog verantwoorder te ondernemen. Duurzaamheid wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker. PVG wil aan deze positieve ontwikkeling een bijdrage leveren, samen met onze partners.

De focus van PVG met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt met name in Logistiek & Omgeving, Mens & Maatschappij en onze eigen impact op het milieu. Lees hieronder hoe dat wij op deze gebieden onze maatschappelijke & duurzame impact verbeteren.


Logistiek & Omgeving

Duurzaamheid is de toekomst. Daarom maken wij bewustere keuzes in ons productieproces. De volgende stappen worden gezet om onze green policy door te voeren:

 • Er wordt kritisch gekeken naar de energie-efficiëntie van onze producten (klasse A of hoger). Daarnaast kiezen we, waar mogelijk, voor een ecologisch vriendelijke(re) optie.
 • Om onze milieubelasting te reduceren, maken wij slimmere keuzen in onze verpakkingsmaterialen. Voor onze kachelbrandstof hebben wij het verpakkingsmateriaal met 60% weten te reduceren. Voor onze overige producten zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Hierin trachten we echter onze leveranciers maximaal te beïnvloeden. Gezien onze afnamehoeveelheid verwachten wij essentiële stappen te kunnen maken op een mid-lange termijn.
 • Onze brandstofcans zijn 100% recyclebaar.
 • In het productieproces van onze brandstofcans wordt gebruik gemaakt van preforms. Deze worden in onze eigen fabriek tot cans geblazen. Dit leidt tot een grote reductie van de milieubelasting in de vorm van transport.
 • Daarnaast hebben we in ons brandstofportfolio een bio-variant die 5% hernieuwbare brandstof bevat.
 • Op het gebied van logistiek werken we samen met een toonaangevende logistieke dienstverlener met wereldwijde dekking, welke zich actief inzet om dé groenste logistieke dienstverlener te worden.

Daarbij levert PVG een bijdrage aan de strijd tegen COVID-19. Het bottel- en distributiecentrum van PVG heeft met onmiddellijke ingang een deel van haar productielijn aangepast om desinfecterende handgel te bottelen. Deze handgel wordt beschikbaar gesteld voor hulpdiensten zoals: politie, brandweer en ziekenhuizen. Dit zullen wij blijven doen totdat er geen tekort meer is aan handgel. Volgens planning wordt in de aankomende weken minstens 100.000 liter handgel gevuld.


Mens & Maatschappij

De meeste impact maak je op je eigen leefomgeving. Het verduurzamen van je bedrijf begint dichtbij.  Daarom proberen wij zoveel mogelijk lokale initiatieven te steunen. Met een team van enthousiastelingen hebben wij besloten om onze tijd en energie vrij te maken voor initiatieven zoals NLdoet. Daarbij heeft ieder dochteronderneming een budget om lokale initiatieven te sponsoren

Ook binnen ons eigen bedrijf proberen wij een steentje bij te dragen. PVG biedt mensen met een beperking een kans. Wij kiezen er bewust voor om gebruik te maken van een schoonmaakdienst die werk biedt aan mensen die een moeilijke gang naar de arbeidsmarkt hebben.


Onze impact op het milieu

Net als ieder bedrijf zijn ook wij ons ervan bewust dat onze activiteiten invloed hebben op het milieu. Een van onze grootste aandachtspunten is dus ook het beperken van onze directe milieubelasting. Daarbij werkt PVG er hard aan om onze milieubelasting actief te reduceren. Om nog specifieker te zijn, hebben we enkele maatregelen toegelicht.

 • We stimuleren het gebruik van elektrische auto’s.
 • Onze gebouwen worden geklimatiseerd door middel van groene energie.
 • Producten die worden geretourneerd, worden gebruikt als reserve-onderdelen, Daarnaast is onze klantenservice gespecialiseerd in het oplossen van problemen en onderhoud van onze producten.
 • De transitie naar digitale communicatie is in volle gang.
 • Samenwerkingen met grote retailers zijn voor ons van groot belang. Gezamenlijk werken we naar het doel om onze ecologische voetafdruk te reduceren.
 • Ten slotte vinden wij afvalscheiding van groot belang